Maisto gaminimo kvapus galima pašalinti virinant 1 puodelį vandens, į
kurį įpiltas arbatinis šaukštelis acto. Dūmų pilname kambaryje kvapus
pašalins pastatytas nedidelis dubenėlis su baltuoju actu.
Išskalavus indus actu, išnyks žemės riešutų sviesto, spagečių padažo ar majonezo kvapas.
Lygiomis dalimis sumaišykite druską ir baltąjį actą – pašalinsite kavos ar arbatos dėmes nuo puodelių.
Nerūdijančio plieno įrankius nuvalysite patrynę juos baltuoju actu sudrėkintu skuduru.
Jei
norite sumažinti sunkiai pašalinamas aliuminio, stiklo, porceliano
puodų ar prikaistuvių dėmes, pavirinkite šiuose induose ¼ puodelio
baltojo acto, išmaišyto 2 puodeliuose vandens. Perplaukite šiltu,
muilinu vandeniu.
Stiklinius indus plaukite actu ir vandeniu,
išmaišytu tokiu santykiu: ½ puodelio baltojo acto 4,5 litro vandens.
Perskalaudami indus, į vandenį įpilkite šiek tiek baltojo acto–
pašalinsite muilo nuosėdas ir stikliniai indai ims spindėti.
Pusvalandžiui pamerkite nešvarius puodus ir keptuves į baltąjį actą. Po to išskalaukite šiltame, muiliname vandenyje.
Naudokite
actą mikrobangų krosnelėms valyti: ½ puodelio baltojo acto išmaišykite
1 puodelyje vandens ir supilkite į dubenėlį. Jo neuždengę įdėkite į
krosnelę, nustatykite aukštą režimą 3-4 minutėms, po to palikite 15
min. Sausai iššluostykite krosnelės ertmę. Kavavirę išvalysite įpylę
baltojo acto iki 6 puodelių lygio ir vandens iki 10 puodelių lygio.
Įdėkite švarų popierinį filtrą ir įjunkite aparatą. Kai maišymo ciklas
baigsis, išpilkite acto ir vandens mišinį bei išmeskite popierinį
filtrą. Įpilkite švaraus vandens ir vėl įjunkite kavavirę. Tik po to
virkite kavą.