Žolelės ir prieskoniai virtuvėje naudojami nuo žilos senovės tam, kad mėgstamam maistui suteiktų daugiau aromato bei skonio. Šių nuostabių priedų pagalba valgyti tiek keptus, tiek virtus patiekalus tikrai maloniau. Tiesą sakant, prieskoniai istorijoje suvaidino itin svarbų vaidmenį – Kristupo Kolumbo bei Marko Polo atradimai buvo padaryti būtent dėl prieskonių. Tuo metu prieskoniai buvo labai geidžiama prekė ir kainuodavo labai brangiai. Prieskonių pirkliai tapdavo itin turtingais žmonėmis.
Česnakas yra geriausias mėsos ir daržovių draugas! Į jautienos, kiaulienos ar vištienos patiekalus įdėkite šaukštelį trinto česnako ir patiekalai taps dangiškai skanūs. Nepersistenkite, nes galite sugadinti mėsos skonį. Česnako dėkite kai troškinate ar kepate mėsą. Pakepinkite šviežias česnako skilteles ir pagardinkite jomis bulvių košę ar daržovių salotas. Česnakas yra nepakeičimas virtuvėje!
Sriubos ar salotos su krapais pamalonins Jūsų skonio receptorius! Švieži krapai daržovių salotose, mėsos patiekaluose ar sriubose padės Jums pažinti naujus skonių horizontus.
Cinamonas geriausiai tinka su obuoliais ir ne tik! Kai kepate obuolius, būtinai užberkite cinamono, jis paryškins obuolių saldumą ir skonį. Tik nepersistenkite! Kitas būdas kaip galite panaudoti cinamoną, yra įtrinti kalakutą iš vidaus, vietoj įdaro. Tai puikus būdas paįvairinti šventinių patiekalų skonį.
Paprika mėsai suteikia spalvos! Bulvių košę ar musaką pagardinkite paprika. Skonis bus nepaprastas ir maistas įgys neįprastai malonią spalvą.
Maltų pipirų ir pipirų grūdelių dėka patiekalai bus aukščiausios klasės! Nemalti pipirai puikiai tinka padažams ar ant grotelių kepamai mėsai. Šviežiai malti pipirai ne tik pagardins maistą, bet ir suteiks nepakartojamą aromatą ir paryškins patiekalo ingredientų natūralų skonį. Pipirus geriausia malti prieš pat dedant į patiekalą, nes tada jų efektyvumas bus didžiausias.
Tiems kurie mėgsta sūrų maistą... Dėdami daug druskos į patiekalus ne tik suteiksite skonio, bet ir padidinsite natrio kiekį, o tai gali būti žalinga Jūsų sveikatai. Košerinė druska turi mažiau natrio, suteikia patiekalams daugiau skonio ir patiekalai nebūna „per sūrūs“. Aišku, jei nesuberiate viso druskos indelio į patiekalą. Jūros druska yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie rūpinasi natrio kiekiu maiste. Ši druska suteikia subtilų prieskonį kiaušiniams, paukštienai, žuviai, jūros gėrybėms ir sriuboms.
Arbata yra ne tik gėrimas, tai irgi prieskonis! Juodoji arbata ypač tinka padažams ir suteikia egzotišką skonį.
Rozmarinas yra ne tik gražus pavadinimas! Šviežias rozmarinas ypač tinka pagardinti paukštienai, ypač kalakutienai.
Karis suteiks patiekalui ypatingą skonį! Karis suteikia puikų skonį jautienai, kiaulienai ir vištienai. Patiekalai ne tik įgis nepakartojamą kvapą, bet ir fantastišką skonį.