Atkreipkite dėmesį, jog verdant uogienes iš slyvų, vyšnių...jos turi būti labai gerai prinokusios, o kriaušės, abrikosai, braškės, persikai ir avietės gali būti „žalesni", taip verdant mažiau ištižta. Uogienes reikia virti tik iš šviežių vaisių, t.y virkite tik pačiu sezono metu, kai uogos ir vaisiai yra geriausios kokybės.Juk ne veltui yra sakoma...kokia žaliava, toks ir gaminys. Nepamirškite nuo verdamos uogienės nuolat
nugraibyti putų mediniu šaukštu.Pačios uogienės nemaišykite, o tik
retkarčiais sukrėsti puodą, kuriame ji verda. Kaip sužinoti ar uogienė išvirusi? Užlašinkite
uogienės skysčio ant sugeriamojo popieriaus. Jeigu aplink lašą
nesusidarė drėgnos dėmės, tai uogienė jau išvirusi. Jeigu uogienė per daug saldi, įpilkite truputį
citrinos sulčių. Patartina į bet kokią uogienę įpilti citrinos sulčių,
tuomet uogienė nesusicukruos. Verdant obuolių džemą reikia pridėti šermukšnio
uogų. Tai ne tik suteiks džemui pikantišką skonį, bet džemas geriau
laikysis. Verdant sirupą žemuogėms, mėlynėms, avietėms, braškėms, kilogramui
cukraus reikia imti stiklinę vandens, o sausesnėms uogoms-agrastams,
šermukšniams-dvi stiklines vandens.
Nelaikykite uogienių šaltyje arba drėgnose patalpose. Pasterizuotus ir sterilizuotus gaminius rekomenduojama 2 savaites
po pagaminimo laikyti tamsioje patalpoje 16-20ºC temperatūroje. Per šį
laiką paaiškėja, ar yra nekokybiškų gaminių, nes pakenkimai pastebimi
jau per 10-12 dienų. Vėliau palankiausios laikymo sąlygos yra 5-10ºC.