;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • RimantasS  2024.07.31
  • staukaskarolis  2024.07.28
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30

  • Narių statistika
    Iš viso
    7014
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2010 » Liepa » 31 » Keli patarimai verdant uogienes
    14:40
    Keli patarimai verdant uogienes


    Atkreipkite dėmesį, jog verdant uogienes
    iš slyvų, vyšnių...jos turi būti labai gerai prinokusios, o kriaušės, abrikosai, braškės, persikai ir avietės  gali būti „žalesni", taip verdant mažiau  ištižta.
    Uogienes reikia virti tik iš šviežių vaisių, t.y 
    virkite tik pačiu sezono metu, kai uogos ir vaisiai yra geriausios kokybės.Juk ne veltui yra sakoma...kokia žaliava, toks ir gaminys.
    Nepamirškite nuo verdamos uogienės nuolat nugraibyti putų mediniu šaukštu.Pačios uogienės nemaišykite, o tik retkarčiais sukrėsti puodą, kuriame ji verda.
    Kaip sužinoti ar uogienė išvirusi? Užlašinkite uogienės skysčio ant sugeriamojo popieriaus. Jeigu aplink lašą nesusidarė drėgnos dėmės, tai uogienė jau išvirusi.
    Jeigu uogienė per daug saldi, įpilkite truputį citrinos sulčių. Patartina į bet kokią uogienę įpilti citrinos sulčių, tuomet uogienė nesusicukruos.
    Verdant obuolių džemą reikia pridėti šermukšnio uogų. Tai ne tik suteiks džemui pikantišką skonį, bet džemas geriau laikysis. Verdant sirupą žemuogėms, mėlynėms, avietėms, braškėms, kilogramui cukraus reikia imti stiklinę vandens, o sausesnėms uogoms-agrastams, šermukšniams-dvi stiklines vandens.
    Nelaikykite uogienių šaltyje arba drėgnose patalpose.
    Pasterizuotus ir sterilizuotus gaminius rekomenduojama 2 savaites po pagaminimo laikyti tamsioje patalpoje 16-20ºC temperatūroje. Per šį laiką paaiškėja, ar yra nekokybiškų gaminių, nes pakenkimai pastebimi jau per 10-12 dienų. Vėliau palankiausios laikymo sąlygos yra 5-10ºC.


    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 2298 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Liepa 2010  »
    SPrATrKPnŠ
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1320
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 912
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024