Ananasai šašlykams suteikia švelniai saldžiarūgštį prieskonį.
4 porcijoms jums reikės:
800 g minkštos kiaulienos, 500 g konservuotų ananasų minkštimo, 3 valg. šaukštų medaus, 200 ml obuolių acto, druskos, maltų juodųjų pipirų, 500 g ryžių, 3 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės kuokštelio petražolių, 2 raudonųjų svogūnų galvučių, kelių lapų žaliųjų salotų.
Kiaulieną
nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Ananasų žiedus sudėkite į sietelį, nuvarvinkite ir supjaustykite tokio
paties dydžio gabalėliais, kaip ir kiaulieną. Kiaulienos gabalėlius
suverkite ant iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais. Sumaišykite
medų su obuolių actu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Šiuo
paruoštu marinatu sutepkite kiaulienos bei ananasų gabalėlius ir
padėkite dviems valandoms į šaldytuvą.
Ryžius dvidešimt minučių virkite dideliame kiekyje pasūdyto verdančio vandens.
Įkaitinkite
orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo
popieriumi ir sutepkite alyvuogių aliejumi. Išdėliokite iešmelius su
kiauliena ant skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie
aštuonias minutes. Po to įjunkite orkaitės grilio funkciją ir
apskrudinkite kiaulienos šašlykus iš visų pusių.
Petražoles
nuplaukite, nuskabykite lapelius nuo stiebelių ir smulkiai
supjaustykite. Raudonuosius ropinius svogūnus nulupkite ir
supjaustykite pusžiedžiais. Žaliųjų salotų lapus nuplaukite,
nusausinkite ir kartu su svogūnų pusžiedžiais išdėliokite į lėkštes.
Ant viršaus uždėkite iešmelius su kiaulienos šašlykais ir ananasais.
Ryžius patiekite atskirai, apibarstę juos kapotomis petražolėmis.