Tešlai:*350 g miltų *150 g cukraus *žiupsnelis druskos *250 g margarino *2 kiaušiniai Įdarui:*200 g grietinėlės(35 proc.riebumo) *3 šaukštai skysto medaus *300 g gliaudentų graikinių riešutų *200 g cukraus
Miltus išmaišyti su cukrumi bei druska.Sudėti margariną,supilti išplaktą kiaušinį it užminkyti tešlą.Palikti šaltai. Grietinėlę išmaišyti su medumi.Riešutus susmulkinti ,suberti į keptuvę,užpilti cukrumi ir pakaitinti nuolat maišant. Kai riešutai apkibs cukrumi,ugnį sumažinti iki minimumo ir supilti grietinėlę su medumi.Gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Sudedamą torto formą iškloti kepimo popieriumi. Atvėsusią tešlą padalyti į tris dalis.Iš dviejų dalių iškočioti du apskritimus,iš trečiosios-maždaug 5 cm pločio juostą. Vieną
tešlos apskritimą įkloti į tortinės dugną,juostą iš vidaus apsukti
formos šonus.Supilti riešutų įdarą ir uždengti paskutiniu tšlos
lakštu.(Jei tšlos atlktų,iš jos galima padaryti įvairių figūrų kepiniui
papuošti,pvz. senių besmegenių,žvaigždučių,snaigių....).Viršų patepti
plaktu kiaušiniu ir kepti 30 min iki 180-200 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje.
P.S. Šis pyragas tikrąjį savo skonį atskleidžia pabuvęs,tad jį drąsiai galima kepti likus dviem trims dienoms iki Kalėdų.