4-iems asmenims
*500 gr sraigių mėsos, *3val išvirtų baltame vyne, *1 svogūnas, *2 skiltelės česnako, *6 kiaušiniai, *1 šaukštelis grietinės, *svogūno laiškų, *1 šaukštelis cukraus, *alyvų aliejaus, *tarkuoto parmezano, *aromatizuoto acto (aceto balsamico di Modena), *druskos ir pipirų. Įmušti kiaušinius į talpų molinį dubenį, sudėti ir smulkiai sutrintas sraiges. Atskirai aliejuje pakepinti julienne supjaustytus svogūnus ir česnakus, viską sudėti kartu ir gerai išmaišyti (gaminys turi gautis pakankamai minkštas). Turinį supilti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, atsargiai, kad nepriliptų ir neviršytų kepimo formos aukščio, kitaip gerai neiškeps. Įdėti į karštą orkaitę ir kepti apie 15 minučių. Patiekti galima tiek karštą, tiek atvėsusią, tačiau visuomet pašlakstytą balzaminiu Modenos actu.
|