Dainininkė Aistė Pilvelytė siūlo pasigaminti porų ir
sūrio sriubą:
Reikia:
*vieno vidutinio dydžio poro,
*vienos nemažos svogūno galvutės,
*100 gramų pievagrybių,
* pusės kilogramo jautienos (jei nemėgstate, tiks ir kiaulienos) faršo,
*400 gramų lydyto sūrio.
Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti griežinėliais, į
puodą įpilti apie pusantros stiklinės vandens (jei norima skystesnės
sriubos, galima įpilti daugiau vandens) ir įdėti šaukštą sultinio iš
kubelių. Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną, porus ir virti
ant mažos ugnies, kol suminkštės. Per tą laiką faršą pakepinti keptuvėje iki
rudos spalvos ir jį sudėti į verdamus svogūnus, dar pripjaustyti grybų ir
pavirti 5-10 min. Po to sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys.
Labai skanu su pakepinta balta duona.
šaltinis...LT sveikata
|