Padažui: * 2 džiovintų grybų * 1 šaukšto miltų * 1 stiklinės grybų sultinio * 1 svogūno *druskos
Virtos
bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai,
supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai,
apveliami miltais ir iš abiejų pusių kepami įkaitintoje iki (400F)
orkaitėje, kol gražiai pagels. (Apytikslė kepimo trukmė - 40-50 min.)
Valgoma su džiovintų grybų padažu. Padažas: Grybai nuplaunami ir 1-2
val. mirkomi šiltame vandenyje, kuriame vėliau ir išverdami. Miltai
pakepinami svieste, praskiedžiama karštu grybų nuoviru ir truputį
pakaitinama. Sudedamas supjaustytas ir pakepintas svogūnas, šiaudeliais
supjaustyti grybai ir viskas dar pakepinama. Pasūdoma pagal skonį.