;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Rugsėjis » 15 » Pienas
    22:40
    Pienas
    Šviežią pieną laikykite tamsioje ir šaltoje vietoje, nes šviesioje jis praranda daug vitaminų.
    Kad pieno nesutrauktų, jį virdamos įdėkite truputį cukraus – vieną arbatini šaukštelį į litrą pieno.
    Jeigu neturite šaldytuvo, o patalpoje šilta, supilkite pieną į emaliuotą indą ir įstatykite į dubenį su šaltu vandeniu. Uždenkite puodą servetėle ir jos kampus įmerkite į vandenį.
    Sutrauktą pieną pastatykite ant silpnos ugnies, kol atsiskirs storas sluoksnis tirštimo ir liks šviesiai žalsvų pasukų. Greitai atšaldykite kaistuvą ir nukoškite mišinį per marlę arba švarų sietelį. Liks skani varškė. Varškę galima pagaminti ir kitaip – užvirinti du litrus šviežio pieno ir sumaišyti jį su puse litro rūgštaus (rūgpienio ar kefyro).
    Virinant pienas nepridegs, jei prieš tai kaistuvą perliesite šaltu vandeniu.
    Norėdami panaikinti nemalonų pridegusio pieno kvapą, tuoj pat perpilkite pieną į kitą kaistuvą, įstatykite į dubenį su vandeniu, o į pieną įberkite žiupsnelį druskos ir pateliuskuokite.
    Jei nemėgstate putos, atsirandančios virinant pieną, užkaitusios jį visą laiką maišykite, o užvirusį greitai atšaldykite.
    Sausas pienas išlaiko ne tik vertingas maistines medžiagas – baltymus, riebalus, mineralines druskas, bet ir vitaminus. Mažiau jame tik vitamino C.
    Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 2990 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Rugsėjis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024