Auksės svetainė - ;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • virsilieneirena  2016.12.09
  • eqo123  2016.12.06
  • jurategasparaviciene  2016.12.02
  • irenosk  2016.11.28
  • liudmilaradaviciene  2016.11.25
  • onute1958  2016.11.21
  • dovarniukas  2016.11.21
  • ditora  2016.11.21
  • nireglina  2016.11.19
  • laurabaskeviciene  2016.11.19

  • Narių statistika
    Iš viso
    6889
    Per mėnesį: 14
    Per savaitę: 2
    Vakar: 1
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Rugsėjis » 28 » Kaip atskirti natūralų medų?
    23:42
    Kaip atskirti natūralų medų?
    Šiais laikais prekyboje rasti natūralų medų tampa vis sunkiau. Apie jo kokybę galima spręsti iš spalvos, kvapo, klampumo bei konsistencijos. Kiekviena medaus rūšis turi savo spalvą: gėlių – šviesiai geltona, liepų – gintarinė, uosių – skaidri kaip vanduo, grikių – įvairių rudos spalvos atspalvių. Kad ir kokios spalvos medus, jis turi būti skaidrus. Įvairių priemaišų (miltų, krakmolo, kreidos, cukraus) turintis medus yra drumstas, kartais jame iškrenta nuosėdų. Natūralus medus turi būti kvapnus. Laikui bėgant jis drumsčiasi ir tirštėja (kristalizuojasi), o tai yra patikimas geros kokybės požymis. Jei po tam tikro laiko medus nesutirštėja – vadinasi, jo sudėtyje yra didelis kiekis fruktozės ir, deja, jis neturi gydomųjų savybių. Jeigu medus buvo surinktas dar nesubrendęs, inde atsiskiria 2 skirtingi sluoksniai – apačioje tirštas, o viršuje lieka skystas. Tokio medaus vandens kiekis viršija normą, jis turi mažai fermentų ir sacharozės, greitai surūgsta, todėl jį būtina suvalgyti kuo greičiau (per kelis mėnesius).
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 1558 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Rugsėjis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1310
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 904
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 2
    Svečias 2
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2016