Auksės svetainė - ;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • jurategasparaviciene  2016.12.02
  • irenosk  2016.11.28
  • liudmilaradaviciene  2016.11.25
  • onute1958  2016.11.21
  • dovarniukas  2016.11.21
  • ditora  2016.11.21
  • nireglina  2016.11.19
  • laurabaskeviciene  2016.11.19
  • bedarbe  2016.11.18
  • rajunciute92  2016.11.17

  • Narių statistika
    Iš viso
    6887
    Per mėnesį: 14
    Per savaitę: 1
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Rugsėjis » 28 » Kur ir kaip laikyti medų namuose?
    23:48
    Kur ir kaip laikyti medų namuose?
    Natūralus medus praktiškai neturi galiojimo laiko ir ilgainiui nepraranda savo gydomųjų savybių. Tačiau dėl kai kurių oro sąlygų jis gali surūgti, tapti neskanus ir netinkamas vartoti. Geriausia vieta jį laikyti – kur sausa, vėsu ir nėra jokių kvapų. Patartina laikyti stikliniuose ar plastikiniuose induose (neilgiau savaitės), tvirtai uždarytuose plastikiniu dangčiu ir tamsioje vietoje. Tiesioginiai saulės spinduliai kenkia medaus kokybei – po 48 val. spinduliuotės suyra fermentai, o ypač inhibinas, pasižymintis antimikrobiniu poveikiu. Nepatartina laikyti šaldytuvuose (dėl aukštos drėgmės medus gali greitai surūgti), medinėse statinaitėse: spygliuočių – sugeria dervos kvapą, ąžuolo – tamsėja, tačiau gerai tinka liepos, beržo ar drebulės statinės. Medus greitai sugeria žuvies, sūrio, raugintų kopūstų kvapus, įsiurbia miltų ir cemento dulkes. Jokiu būdu negalima laikyti induose iš cinko ar vario, nes medus chemiškai sąveikauja su jais ir susidaro nuodingų druskų. Vis dėlto geriau suvalgyti medų per metus, nes vėliau jis praranda savo antimikrobinį veikimą, 10–20 proc. sumažėja gliukozės ir fruktozės kiekis, pradeda irti B1 ir B2 vitaminai, padidėja sacharozės ir rūgščių kiekis.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 2116 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Rugsėjis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1310
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 904
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 2
    Svečias 2
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2016