Mūsų skanūs receptukai
|
|
roze |
Data: Ketvirtadienis, 2009.03.26, 22:22 | Žinutė # 16 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.02.23
Grupė: Artimas Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Žinutės: 262
| |
Jums prireiks : 150g varškės 3 virtos bulvės 100ml aliejaus truputis druskos 3 šaukštai grietinės Veiksmai : 1.Varškę su virtom bulvėm sutrinti 2.Įdėti druskos į masę 3.Į masę įdėti 1 šaukštą grietinės 4.Suformuoti kukulius iš masės kurią gavot. 5.Supylus aliejų į keptuvę kepti pyragėlius valgyti su grietines padazu, SKANAUS
|
Atsijungęs |
| |
Grafke |
Data: Šeštadienis, 2009.05.23, 16:49 | Žinutė # 17 |
Laukiamas narys
Registracijos data 2009.05.23
Grupė: Narys Lygis:
Miestas:Šilalės raj. Kaltinėnai
Žinutės: 7
Apdovanojimai: 0 Lytis: Moteris
Įvertinimas
| |
As kepu skruzdelyna... ;] Nors dar maza, bet skanus išeina. Bent jau visi taip sako ir prašo iškepti.. ;D Vat... Pasigyriau.. ;D Tai gi mano firminio skruzdelyno receptas: Tešla. 3 kiaušiniai. 9 šaukštai miltų. [Vienam kiaušiniui 3 šaukštai miltų.] Glaistas. Medus Vanduo Cukrus. Paruošimas. Tešlai. Kiaušinius ir miltus sumaišyti. Tešlą iškočiuoti iki popieriaus plonumo. Ir supjaustyti į gabaliukus. Glaistas Viską taip pat sumaišyti ir pakaitinti. Iškepti gabaliukus ir apipilti glaistu.. ;) mmm... Skanu! |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Antradienis, 2009.06.16, 10:29 | Žinutė # 18 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Sveiki, noriu parašyti ir aš savo mėgiamą receptuką ŽUVIES APKEPĄ, kadangi žuvis pas mus gana dažnai būna gaminama. Žuvis 1 kg. (aš daugiausia perku jūros lydeką) morkos 2 vnt. bulvės- kokias 5-6 vnt. svogūnai - 2 vnt. aliejaus žuvies kepimui, maojonezas, truputis sūrio fermentinio. pievagrybiai - apie 200 gr. (bet nebūtinai, kai kas jų nemėgsta) prieskoniai žuviai, druska, krapai, petražolės. Pirmiausia dedu ant viryklės virti nuskustas bulves, išsikepu gabaliukais paruoštą žuvį. Kai bulvės išverda, į kepimo indą ant dugno pjaustau skridinėliais bulves, arba tiesiog jas pasmulkinu ir viskas. Tada ant viršaus gabaliukais keptą žuvį užkloju, o ant žuvies pakepintas morkas, svogūnus ir pievagrybius, dar kartais ir pomidorų padažo į sukepintas daržoves užmetu porą šaukštų dėl aštrumo. O ant viršaus aptepu majonezu ir užbarstau fer. sųriu. Viską į orkaitę, kokį 20-30 kepti, kol viskas kaip reikiant "susismožys" ir ant stalo dedam.. Juk ten viskas virta, kepta,... Skanaus. Kas nemėgsta pievagrybių galima jų nedėti, galima sugalvoti ir kitokias daržoves panaudoti. Pabandykit, patiks
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.06.17, 08:05 | Žinutė # 19 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Sveikos iš ryto, tikrai verta jį pabandyti. O variacijos su daržovėmis galimos įvairiausios, skonis bus truputį vis kitoks. Sėkmės
Prikabinimas:
9120924.gif
(6.8 Kb)
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Trečiadienis, 2009.06.17, 08:06 |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2009.06.18, 14:59 | Žinutė # 20 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Įkelsiu receptuką iš vištienos file, nuotrauka tai pasiskolinta, aš kol kas neturiu kuo nufotkinti... 1 vištienos file, fermentinis sūris, kiaušinis krapai, petražolės, prieskoniai. Folijos tiek gabaliukų, kiek bus kepsniukų. Vištienos file nuplauti, padalinti į dvi dalis. Paėmus vieną file puselę joje padaryti įpjovą - "kišenę", įtrinti mėgstamais prieskoniais, druska. Sūrį fermentinį supjaustyti kubeliais, sudėti į dubenėlį, ten pat pjaustyti krapus, petražoles, įmušti kiaušinį, įmesti pipiriukų truputį, druskos. Viską išmaišyti ir ta mase įfarširuoti file "kišenėles". Kad įdaras neiškristų, reikia susmeigti dantų krapštuku tą "kišenėlę". Įdarytas file sudėti į folijos gabaliukus, ir kepti orkaitėje apie 20 min. Prieš baigiant kepti foliją atidaryti, kas gražiai apkeptų kepsniukas. Tikrai sultingas ir skanus kepsniukas. Valgom su šviežiom salotom ir ryžiais.
|
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Ketvirtadienis, 2009.06.18, 15:04 | Žinutė # 21 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Gilė, esu gaminusi tokį patiekalą... Labai skanu. Aš prie šio patiekalo dar padarau grybų padažo..... |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2009.06.19, 09:19 | Žinutė # 22 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Jūs jau man atleiskit, bet receptukas vėl su žuvim.... 1 kg bulvių 2 kiaušiniai Žuvis (daugiausia perku jūros lydeką) Aliejus kepimui, prieskoniai, druska. Bulves sutarkuojam kaip cepelinams - smulkiai. Truputuką skystį nusunkiame, įmušame kiaušinius (taupumo sumetimais galima ir 1 kiaušinį), sudedame prieskonius, žodžiu, paruošiame tešlą kaip bulviniams blynams. Žuvikę jau būnu pasiruošus iš anksto - supjaustyti gabaliukais nemažais, pabarstyti prieskoniais. Į keptuvę su aliejumi įkatintu dedu nemažą šaukštą bulvių masės, ant jos nemažą gabaliuką žuvies, ant žuvies vėl šaukštą ar truputį daugiau bulvių masės, kad uždengtų žuvį. Žodžiu, gaunasi toks neplonas blynas. Ir kepu. Kai jau viena pusė gerai apkepa, apverčiu su lopetėle (labai gerai verčiasi), apkepu gerai kitą pusę, tada truputį sumažinu liepsną, ir iš lėto kepu dar truputuką. Galima pridengti kepuvę dangčiu ir iš lėto pašutinti. Valgom su grybų padažu arba kas ką mėgsta. Pabandykit, patiks.
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2009.06.19, 13:44 | Žinutė # 23 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
rimajasiuk , išmėginau tavo pasiūlytą troškinuką su mėsyte (dėjau kiaulienos sprandinę), nu žinai, apsivalgyt galima, kaip skanu... Dėkavoju
|
Atsijungęs |
| |
|
Aukse |
Data: Sekmadienis, 2009.06.21, 18:34 | Žinutė # 25 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Quote (roze) paasiai kaip bulvyniai blynai su mesa Taip, tu teisi |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Antradienis, 2009.06.23, 08:40 | Žinutė # 26 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Vakar vakarienei valgėme blynų apkepą: Virta mėsa, lietiniai blynai, ferm.sūris, krapai, mėgstami prieskoniai. Išvirtą mėsą pakepinau su svogūniuku, prieskoniais. Prisikepiau lietinių blynų. Į kepimo indą (pas mane senoviška špižinė keptuvė: sunki, nuostabi keptuvė, skirta apkepams) kloju lietinį blyną, ant jo pabarstau keptos mėsytės, sūris ferm.,krapiukų; vėl blynas, vėl mėsa, sūris ir taip kiek turiu blynų ir mėsos, tiek sluoksnių bus. Ant viršutinio blyno patepu majonezo ir į orkaitę 15-20 min. Tada apibarstau tarkuotu ferm.sūriu, dar kelios minutės kol sūris ištirps ir - PRAŠOM PRIE STALO Tiesa, pamiršaupaminėti, kad kepimo indą patepiau EWE margarinu, pabarsčiau džiuvėsiais. Tada lengviau apkepukas išsiima iš keptuvo, neprikepa.
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Antradienis, 2009.06.23, 08:43 |
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Antradienis, 2009.06.23, 22:16 | Žinutė # 27 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
oooo...kiek gerų radau čia pas jus na reikės mėginti
|
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Trečiadienis, 2009.06.24, 02:38 | Žinutė # 28 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Gilė, jo, žinau šį receptuką....labai skanu , aš tai šį patiekalą vadinu blynų tortu |
Atsijungęs |
| |
Lilija |
Data: Trečiadienis, 2009.06.24, 10:27 | Žinutė # 29 |
Ištikimas
Registracijos data 2009.06.23
Grupė: Draugas Lygis:
Miestas:Bremenas
Žinutės: 54
| |
Artėja sūnaus gimtadienis ir vis suku galvą,ką čia pagaminus.Tai paieškosiu tarp jūsų receptukų ir sau tinkamą. |
Atsijungęs |
| |
Amforo |
Data: Trečiadienis, 2009.06.24, 16:31 | Žinutė # 30 |
Ištikimas
Registracijos data 2008.06.25
Grupė: Draugas Lygis:
Miestas:Lietuvos
Žinutės: 188
| |
Labai šaunių receptukų prirašėt ;) Ypač su žuvim patiko Mėgsta mano šeima žuvytę. |
Atsijungęs |
| |