Mūsų skanūs receptukai
|
|
Gilė |
Data: Šeštadienis, 2009.07.25, 17:34 | Žinutė # 46 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Namuose jau bambeti pradejo, kad viska tik su grybais gaminu, o man skanu... kol atsivalgysim sviezienos... KEPSNIAI SU GRYBAIS Pati sumaliau kiaulienos farsa, 1 morka (nevirta), Svogunas, cesnako skilteliu pora, Voveraites, Fermentinis suris, Prieskoniai, druska, majonezas. Farsa pasiruosiau kaip kotletams, tik vietoj riekeles batono, sutarkavau zalia morka (ta smulkesne tarka, kur suri tarkuoju), sudejau pakepinta svoguna, cesnaka, prieskonius. Voveruskas sumaliau per mesmale, pakepinau su svogunu ant aliejaus, pridejau prieskoniu. I kepimo skarda dedu farso kotleta, tik labai jau suplota (kaip blynas storas), ant jo pakepintas voveruskas, viska patepiau majonezu ir i orkaite. Kai jau baiginejo kepti, apibarsciau tarkuotu ferm.suriu. Dar kelios minutes kol istirpsta suris ir graziai apkepa. Valgem su svieziu darzoviu salotom, bulvytem. Skanaus.
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Sekmadienis, 2009.07.26, 08:27 | Žinutė # 47 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
Vakar dariau sumuštinukus gal ir jums patiks labai skanūs gavosi Ant batono uždedame :tokią masę virtas smulkintas kiaušinis,su lyditu sūriu ir cesnaku.Ant viršaus prieskoniai ir kepti orkaitėje labai paprašta aš dar į tą mišinį dėjau truputį kečiupo
|
Atsijungęs |
| |
Amforo |
Data: Šeštadienis, 2009.08.01, 15:39 | Žinutė # 48 |
Ištikimas
Registracijos data 2008.06.25
Grupė: Draugas Lygis:
Miestas:Lietuvos
Žinutės: 188
| |
Prieš porą dienų gaminau visai parastą , bet skanų patiekaliuką. Omletas su spageti Išverdam spageti, ataušinus supjaustom smulkiau. Tada apkepam, kol truputį apskrunda šaukšte sviestuko. Išplakam kiaušinius (kiek kiaušinių, tiek šaukštų vandens) , įdedam druskytės, pipiriukų, mėgstamų prieskonių. Tada užpilam ant spageti. Išmaišom ir sumažinam ugnį. Keptuvę vis pakratom. Apkepus apverčiam ir paliekam sustingt. Labai skanu su šviežiais pomidoriukais ar raugintais agurkiukais. Galima ir pomidorų padažiuko. Pabandykit |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.08.05, 13:47 | Žinutė # 49 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Nu ir duodi, Sinuke, "tu isirink, as parasysiu" Taip nebuna. Jei turi gera koki konservavimo receptuka, tai ir parasyk, o mes gaminsim, ivertinsim. Jau laukiu agurku konservavimo recepto, pagal kuri tavo mama juos konservuoja....
|
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2009.08.05, 13:57 | Žinutė # 50 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
yra tokiu zmoniu kurie jiesko konors ipatingo tai daviau pasirinkima ka galetu bei noretu pagaminti...beje cia ne vien koncervavimo receptai....na o jeigu tau nenaudinga tai ka as padarysiu yra tokiu kuriem si zinute pades issirinkti ka pagaminti.. |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2009.08.06, 12:31 | Žinutė # 51 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Vakar iškepiau vakarienei labai lengvą ir skanų apkepuką: 2 vidutinės cukinijos (sutarkavau stambia tarka), 1 svogūnas, 1,5 stiklinės miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, pusė stiklinės aliejaus, 2 kiaušiniai, druska, pipirai, margarinas "Ewe" (tokį turėjau) formos sutepimui. Pirmiausia įkaitinam orkaitę iki 180 laiopsnių. Truputį nuspaudžiu sutarkuotą cukiniją, nes atsiranda sulčių, sudedam kiaušinius, miltus, svogūną, supilam aliejų, druskos, pipirų įdedam, viską gerai išmaišom, ir supilam į margarinu išteptą kepimo indą. Kepiau apie 45-50 min. Tikrinau ar iškepes su degtuku - jei degtukas sausas įdūrus į kepinio vidurį, reiškia iškepęs. Skanaus!
|
Atsijungęs |
| |
roze |
Data: Ketvirtadienis, 2009.08.13, 19:46 | Žinutė # 52 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.02.23
Grupė: Artimas Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Žinutės: 262
| |
Vakar dariau sumuštinukus gal ir jums patiks labai skanūs gavosi smile Ant batono uždedame :tokią masę virtas smulkintas kiaušinis,su lyditu sūriu ir cesnaku.Ant viršaus prieskoniai ir kepti orkaitėje labai paprašta aš dar į tą mišinį dėjau truputį kečiupo smile niki911 dariau tavo recepta sumustinius, patiko skanu
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2009.08.14, 08:09 | Žinutė # 53 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Noriu pasiūlyti tokį receptuką prie kepintos duonos. Jis labiausiai tinka prie alaus. 100 gr. krabų lazdelių, 1 dėžutė tepamo sūrelio, aš perku Lankų (sveriamas, apie 200 gr.), česnakas (dedu nemažai, man patinka aštriau). Krabų lazdeles sumalu mėsmale arba susmulkinu elektriniu smulkintuvu, sudedu tepamą sūrelį, labai smulkiai supjaustau arba išspaudžiu česnaką, viską sumaišau. Pasikepinu ant aliejaus duonytę ir su tuo padažiuku
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Penktadienis, 2009.08.14, 08:10 |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Šeštadienis, 2009.08.15, 14:25 | Žinutė # 54 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Tai va, jau papietavom. Žadėtas blynų apkepas: 5-6 lietiniai blynai per visą keptuvę (blynų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus), Virtos mėsos apie 0,5 kg., svogūnas, virta morka. 100 gr. fermentinio sūrio, prieskoniai, druska, pipirai malti. Virtą mėsą sumaliau, pakepinau su svogūnais, įtarkavau virtos morkos, vėl pakepinau, sudėjau prieskonius, druską, pipiriukus. Tada į kepimo indą ant dugno pakojau blyną, ant jo įdarą, patarkavau sūrio, vėl blynas, vėl įdaras ir taip kol suklojau visus blynus ir sudėjau visą įdarą. Viršutinis sluoksnis turi likti blynas. Patepiau truputuką majonezu, pabarsčiau likusiu tarkuotu ferm.sūriu ir į įkaitintą orkaitę 20-25 min. Ten jis viskas virta, kepta, tai turi tik "susismožyti". Nu mums labai patinka. Pabandykit.
|
Atsijungęs |
| |
roze |
Data: Sekmadienis, 2009.08.16, 20:24 | Žinutė # 55 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.02.23
Grupė: Artimas Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Žinutės: 262
| |
Dekui Gile reikes pabandyti padaryti
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.08.19, 09:23 | Žinutė # 56 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Receptą pasiskolinau iš kito forumo, pasigaminau greitą ir skanią vakarienę, siūlau ir jums: CUKINIJŲ BLYNELIAI SU PIEVAGRYBIAIS 1 nedidelė cukinija, 200 gr. pievagrybių arba miško grybų, 2 skiltelės česnako, jei patinka aštriau, galima dėti daugiau, 1 kiaušinis, 2 šaukštai miltų, pipiriukai, druska, aliejus kepimui. Cukiniją sutarkuoti "burokine" tarkute, nusunkti susidariusi skystį, sutarkuoti pievagrybius ir česnaką. Sumaišyti su kiaušiniu, miltais, sudėti druską, pipirus. Jei gavosi skysta, įdėkit dar truputį miltų. Kepti blynukus, valgome su grietine.
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Trečiadienis, 2009.08.19, 23:28 | Žinutė # 57 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
Na mergytės prašau pagalbos mažiaus gimtadieniukas kito mėnesio 13 dieną reikia kažko skanaus įdomaus tinkančio vaikams bus vaikų balius ką galėčiau tokio padaryti?
|
Atsijungęs |
| |
|
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2009.08.20, 14:32 | Žinutė # 59 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Nežinau, ar tiks vaikų baliukui toks receptukas, man tai jis atrodo nebogas, nes viską galima pasiruošti iš anksto, o į orkaitę pašauti likus pusvalandžiui iki baliuko. Aš dar kartais darau ir su faršu, ir su vištienos krūtinėle. Ir daržoves galima kokias tik nori dėti ant mėsytės, arba kokias turi tuo metu šaldytuve. KOTLETAI FOLIJOJE: Faršą paruošiame kaip kotletams. Aš naudojau paukštienos faršą - kalakutiena+vištiena. Folijos lapą pasidalinam į keturkamius gabaliukus kepsneliams. Ant keturkampio lapelio užpilam truputį aliejaus ir su pirštais ištepame beveik visą lapelį, patį viduriuką pabarstom džiuvėsėliais. Iš faršo padarom nestorą norimo dydžio kotletą, padedame ant džiuvėsėlių. Nuvalytą morką sutarkuojam burokine tarkute, apdedam kotletą ir apšlakstom sojos padažu. Ant viršaus dedam žiedais supjaustyto svogūno, ant svogūno užpilame majonezo sumaišyto su krienais, o ant virsaus konservuotų žirnelių ir truputuką ketčiupo. Žodžiu, padarom tokią kaip ir piramidę. Tada folijos kraštus užlankstom, padarom kaip vokelį arba viršuje suimti ir suspausti, tada sultys garantuotai neišbėgs ir dedam į skardą, pateptą aliejumi. Aš dar įpyliau šiek tiek vandens. Kepiau 200oC orkaitėje apie 35-40 min. Valgyti su bulvytėm, agurkiuku, pomidoru.
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Ketvirtadienis, 2009.08.20, 14:34 |
Atsijungęs |
| |
Amforo |
Data: Ketvirtadienis, 2009.08.20, 15:06 | Žinutė # 60 |
Ištikimas
Registracijos data 2008.06.25
Grupė: Draugas Lygis:
Miestas:Lietuvos
Žinutės: 188
| |
Mums per vaikų baliukus patinka "netikri čeburėkai". Gal ir esat dariusios ne viena. Vaflių lakštus pertepti faršu, tada ant viršaus kitą lakštą. Supjaustyti rombiukais, trikampiukais...ir pamerkus į tešlą kepti aliejuje. Pas mus greit dingsta tas skanėstas. Tinka visokie maži sumuštinukai . Ypač mėgstami pas mus - kepta duonytė trikampiukais pjaustyta, tada ant viršaus tepam masę iš tarkuoto sūrio ir majonezo. Spalvota žele. . Irgi labai "einamas" dalykėlis.
Paskutinį kartą redaguota Amforo - Ketvirtadienis, 2009.08.20, 15:06 |
Atsijungęs |
| |