Mūsų skanūs receptukai
|
|
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.10.14, 15:03 | Žinutė # 76 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
BULVIŲ KEPSNIUKAI Na, gal kam patiks toks paprastutis patiekaliukas iš bulvių... 1 kg bulvių, 2 kiaušiniai, druskos, miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir nebūtų per kieta) truputukas tarkuoto muskato, 200 g sūrio, džiūvėsėlių, sviesto arba aliejaus. Bulves išvirti. Išvirusias bulves sugrūsti. Bulvių košę atvėsinti, įmušti kiaušinius, suberti miltus, pagardinti druska, muskatu ir išminkyti tešlą. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti vienodo dydžio stačiakampiai gabaliukais. Sūrį supjaustyti plonais griežinėliais, kiekvieną griežinėlį dėti tarp dviejų bulvių tešlos gabalėlių,užspausti ir apvolioti džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinti sviestą (aliejų) ir kepti tuos kepsniukus, kol gražiai pagels. Valgėm su grybų padažu. SKANAUS..
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Šeštadienis, 2009.10.17, 13:19 | Žinutė # 77 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
laurintare, parašyk mums receptuką tų įdarytų kotletukų (su nuotraukyte).... O mano jau kepa pietums mėsos apkepas su daržovėmis. Nieko ypatingo: Faršą paruošiau kaip kotletams, sudėjau į stiklinį kepimo indą, gražiai išlyginau paviršių, mėsą patepiau pomidorų padažu, tada apkroviau daržovėmis keptomis (morkos, kalafioras, cukinija, prieskoninės žolės, druska, pipirai), išlyginau. Viso to gero viršų aptepiau majonezu, pabarsčiau kmynais ir .... jau kepa. Už pusvalandžio valgysim su karštom bulbikėm.
|
Atsijungęs |
| |
laurintare |
Data: Šeštadienis, 2009.10.17, 13:57 | Žinutė # 78 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.07.06
Grupė: Lankytojas Lygis:
Miestas:Palanga-Londonas
Žinutės: 322
Apdovanojimai: 19 Lytis: Moteris
Įvertinimas
| |
Paprastai tie kotletukai gaminasi,tiesiog paruosi mesos farsa kaip ir kotletams,o ydarui virti kiausiniai pjaustosi smulkiai,tada pakepintos morkos ir svogunai,tada galima volioti i dziuveselius arba nevolioti,cia kaip kam patinka,ir kepi,tada dedi troskinti i puoda,padaziukas gali buti ir grybu ir baltas.Fotika esu paskolinusi draugei,tai neturiu kaip ir pasirodyti |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Pirmadienis, 2009.10.19, 18:46 | Žinutė # 79 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Laurintare, pasirodo, tu diplomuota profė virtuvėje.... Na, o jei nelabai mėgsti sukinėtis apie puodus, tai laikui bėgant vistiek reikės šeimą maitinti, reikės gaminti, suktis... Nelabai ir aš mėgstu, bet REIKIA, ir eini, ir gamini...
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.11.11, 09:48 | Žinutė # 80 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Labai greitai pagaminamas mėsos pyragas, grįžus iš darbo kaip tik kepu, faršą pasiruošiu iš anksto: MĖSOS PYRAGAS: 1 pakelis Mantingos bemielės tešlos, kiaulienos ir jautienos maltos (mazdaug 0,5 kg), 100 g varskės, 50 g fermentinio sūrio sutarkuoto, 1 kiaušinio, krapų (geriausia žali), mėsos prieskonių. Iš visų šitų produktų, išskyrus sūrį, paruošti įdarą. Tada imama vienas pakelis Mantingos bemieles tešlos. Pabarstom sūriu ir suvyniojam į ją įdarą. Aptepam viršų kiaušinio plakiniu, kad blizgėtų ir seilės tįstu bežiūrint ir belaukiant kol iškeps.. Kepti maždaug 30 min 170 laipsnių orkaitėje. Skanaus
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Trečiadienis, 2009.11.11, 09:50 |
Atsijungęs |
| |
Amforo |
Data: Ketvirtadienis, 2009.11.12, 18:13 | Žinutė # 81 |
Ištikimas
Registracijos data 2008.06.25
Grupė: Draugas Lygis:
Miestas:Lietuvos
Žinutės: 188
| |
Quote (Gilė) Labai greitai pagaminamas mėsos pyragas, grįžus iš darbo kaip tik kepu, faršą pasiruošiu iš anksto: MĖSOS PYRAGAS: 1 pakelis Mantingos bemielės tešlos, kiaulienos ir jautienos maltos (mazdaug 0,5 kg), 100 g varskės, 50 g fermentinio sūrio sutarkuoto, 1 kiaušinio, krapų (geriausia žali), mėsos prieskonių. Iš visų šitų produktų, išskyrus sūrį, paruošti įdarą. Tada imama vienas pakelis Mantingos bemieles tešlos. Pabarstom sūriu ir suvyniojam į ją įdarą. Aptepam viršų kiaušinio plakiniu, kad blizgėtų ir seilės tįstu bežiūrint ir belaukiant kol iškeps.. Kepti maždaug 30 min 170 laipsnių orkaitėje. Skanaus Oi, koks čia skanumėlis. Ačiūūūū, Gile |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Sekmadienis, 2009.11.22, 09:31 | Žinutė # 82 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
VIŠTIENOS KEPSNELIAI: viŠtienos file, 50 gramų čipsų, geriau kad būtų aštresni, pvz, su paprika 1 kiaušinio, prieskonių, aliejaus kepimui. Paukštienos file perpjauti pusiau išilgai, pamušti, o geriausia pirštais "pamaigyti", tiesiog patiesinti, palyginti. Tada vištieną ištrinti vištienos prieskoniais, ir palikti marinuotis apie valandą (galima ir nemarinuoti). Čipsus susmulkinti rankomis, smulkiai, bet nepersistengti. Prieš kepant paukštieną pamirkom plaktame kiaušinyje, po to apvoliojam čipsuose (taip, kaip voliojame džiuvėsiuose) ir kepame iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Valgėme su ryžiais ir troškintomis daržovėmis: cukinija, morkos, kalafiorai, poras. Skanaus
|
Atsijungęs |
| |
Laimuzelele |
Data: Sekmadienis, 2009.11.29, 17:12 | Žinutė # 83 |
Ištikimas
Registracijos data 2009.11.26
Grupė: Lankytojas Lygis:
Miestas:Vilnius
Žinutės: 113
Apdovanojimai: 8 Lytis: Moteris
Įvertinimas
| |
Ar matet,norfos parduotuveje,tik joje maciau,yra pabarstai.Jie naudojami mesos,zuvies apvoliojimui.As net zemaicius juose pakocioju.Tai kaip dziuveseliai.Svarbiausia-jie nera saldus!Kiek kartais sugadinama patiekalu su tais dziuveseliais.Yra keliu rusiu ir spalvu!Ismeginau visus,bet labiausiai patiko paprikos skonio ir spalva gaunasi grazi,tada ir valgyt skaniau .Meginkit!Jie verti demesio! |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Sekmadienis, 2009.11.29, 18:08 | Žinutė # 84 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Laimuzelele, ačiū už parodymą, kad yra tokių pabarstų. Kažkaip gal neatkreipiau dėmesio, nes aš pati pasigaminu džiuvėsius iš batono, kuris jau truputį pasensta, ir nebenorim jo valgyt. Sudžiovinu, sumalu ir visai sėkmingai sunaudoju. Dar į juos įmaišau kokių prieskonių, kartais sezamo sėklų. Bet būtinai pasižiūrėssu ir parduotuvėse, nors Norfos arti mano namų nėra, bet gal Maximoje arba IKI bus?
|
Atsijungęs |
| |
Laimuzelele |
Data: Sekmadienis, 2009.11.29, 19:03 | Žinutė # 85 |
Ištikimas
Registracijos data 2009.11.26
Grupė: Lankytojas Lygis:
Miestas:Vilnius
Žinutės: 113
Apdovanojimai: 8 Lytis: Moteris
Įvertinimas
| |
Gile,as taip pat pati visuomet susimalu padziovinta batona.Pabarstus rekomenduoju kaip sioki toki paivairinima.Likus virtu bulviu ar koses,galima padaryt kukulius ir pakociojus ipabarstus paprikos skonio,lyg ir gaunam nauja garnyra.Zemaiciu blynai labai graziai ir skaniai atrodo.Pirmiausia maista pamatom akimis,tai ir vaizdelio norisi grazaus.Stenkimes kasdien padaryt po maza svente prie stalo.Na as tai taip stengiuo ir tada nuotaika gereja,matau kaip mano seimyna sypsosi,dziagiasi.O,vel kazkas naujo .Sie pabarstai yra tik norfos prekybos tinkle,paprastai jie guli prie duonos.Pameginkit,o gal ir patiks. |
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Sekmadienis, 2009.11.29, 19:49 | Žinutė # 86 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Laimuzelele, esu išbandžiusi tuos pabarstus....Bet jie man nelabai Naminiai džiuvesėliai ...patys geriausi |
Atsijungęs |
| |
Laimuzelele |
Data: Sekmadienis, 2009.11.29, 20:38 | Žinutė # 87 |
Ištikimas
Registracijos data 2009.11.26
Grupė: Lankytojas Lygis:
Miestas:Vilnius
Žinutės: 113
Apdovanojimai: 8 Lytis: Moteris
Įvertinimas
| |
Skonio reikalas,nesigincysiu.Bet yra tokiu,kurios net nezino apie ivairias kulinarijos gudrybes.Manau smagu,kad yra svetainiu,kuriose galim dalintis savo patirtim . |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Pirmadienis, 2009.11.30, 14:55 | Žinutė # 88 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Sveikos, na matau diskusija vyksta.... Liuks. Aš dar apie džiuvėsėlius, jų būtinai reikia turėti namuose, o kai kartais jų pritraūksta, tai kaip išsigelbėjimas galėtų būti pirkti. Aš ką nors mandriau tai gaminu savaitgaliais, o parbėgus iš darbo 18 val. vakare ne kažką ir beprigalvosi. Labai mėgstu užsišaldyti produktus, kai reikia "ant strioko". Tai ir virtų bulvių cepelinai, koldūnai, varškėčiai įvairiausi ir t.t. Kai gaminu juos, tai pagaminu daug, tada į dėžutes arba į maišiukus sudedu (sušaldytus jau) ir apsirūpinu kažkiek ekstra atvejui.
|
Atsijungęs |
| |
Laimuzelele |
Data: Pirmadienis, 2009.11.30, 21:28 | Žinutė # 89 |
Ištikimas
Registracijos data 2009.11.26
Grupė: Lankytojas Lygis:
Miestas:Vilnius
Žinutės: 113
Apdovanojimai: 8 Lytis: Moteris
Įvertinimas
| |
As anksciau labai taip neskaiciavau ir i kainas maisto neziurejau,reikia ir imu.KRIZE pravere akis ir ismoke .Gilei pritariu.Saunuole,kad susisaldai pacios pagamintu gaminiu.Ir as taip praktikuoju.Kita karta ir ner jegu gamint,tai paiimi ir verdi ar kepi atlaidinus.Ar zinot,kad savanoriu prospekto Cesta yra pigiausia visame Vilniuje!Vistienos krutinele ten kainuoja 11lt,be odeles,kaulu.Ir siaip ten mesa pigi,kokybe gera.Sioj parduotuvej pilna zmoniu visuomet.As nuvaziuoju,priperku,tada isdalinu ir i saldikli.Liuks! |
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Pirmadienis, 2009.11.30, 22:25 | Žinutė # 90 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Gilė, kažkada ir aš prisidarydavau naminių koldūnų, žemaičių blynus, .....netgi lietinius su mėsa užsišaldydavau.....skanumėlis, bet dabar....aptingau |
Atsijungęs |
| |