;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Rugsėjis » 9 » Kofeinas – naujas būdas sustabdyti plaukų slinkimą
    11:28
    Kofeinas – naujas būdas sustabdyti plaukų slinkimą

    Vešlūs ir žvilgantys plaukai – ne vien sveikata ir grožis. Tai individualumas, pasitikėjimas savimi. Jiems suteikiama ir magiškų galių. Senojo Testamento veikėjo stipruolio Samsono jėgos šaltinis slypėjo plaukuose, kurių nevalia buvo kirpti. Nuo neatmenamų laikų žmonės įvairiais būdais stengėsi puoselėti ir prižiūrėti savo plaukus. Keitėsi mados, grožio supratimas. Tačiau plaukų priežiūra visuomet buvo aktuali, išliko ir kone svarbiausia plaukų problema – slinkimas.

    Kofeinas stabdo slinkimą

    Plaukų slinkimą stabdo kofeinas – tokią išvadą, atlikę klinikinius tyrimus Jenos universitete, padarė „Dr. Wolff“ įmonių grupės tyrinėtojai.

    Kad suprastume, kaip veikia kofeinas, tiksliau panagrinėsime plauko augimo ciklą. Paprastai plauko šaknis išlieka aktyvi iki 8 metų (augimo stadija), o vėliau pereina į ramybės stadiją. Tuomet šaknis „paleidžia“ plauką, ir jis iškrenta. Tačiau tai dar nereiškia, kad jau pradedama plikti, nes vėl prasideda nauja augimo stadija – iš viso apie 14 kartų, kol galiausiai žūva ir pati šaknis.

    Kai yra įgimtas polinkis plikti, testosteronas neleidžia plauko šaknį aprūpinti augimui būtinomis medžiagomis. Dėl to šaknies augimo stadija sutrumpėja, ir galiausiai ji per anksti baigia gyvuoti. Taip, žūvant vis daugiau plaukų šaknų, atsiranda plikė.

    Kofeinas apsaugo plaukų šaknis nuo testosterono poveikio, dėl to plauko šaknų augimo stadija pailgėja, o tai reiškia, kad plaukai gali augti ir gilioje senatvėje.

    Kaip kofeinas patenka į plauko šaknį

    Atradimas, kad kofeinas veikia testosteroną, kuris slopina plauko augimą, vadinasi, ir plikimą, – tik pusė darbo. Svarbiausia tyrinėtojų užduotis buvo atrasti kelią, kaip tą kofeiną iki plauko folikulo „nugabenti“. Per kelis praėjusius mėnesius „dr. Kurt Wolff“ tyrinėtojai stengėsi specialioje šampūno receptūroje ištirpinti pakankamai didelį kofeino kiekį, kad veiklioji medžiaga per palyginti neilgą galvos trinkimo laiką patektų ir į galvos odą, ir į plaukų šaknis. Buvo sukurta nauja galeninė formulė, t.y. specialus nešiklis, kuris įsiskverbia į galvos odą ir pasisavinamas plauko folikulų. Tai, kad šampūne esantis kofeinas pasiekia plauko šaknis, buvo patvirtinta atlikus tyrimus Berlyno Charite universiteto ligoninėje. Tyrimas įrodė, kad jau po 2 min. kofe­­­i­nas įsiskverbia į plauko folikulus ir išlieka veiklus iki 24 val.

    Kam šampūnas su kofeinu, gal geriau išgerti kavos?

    Gal kavos gėrimas jau ir yra plikimo profilaktika? „Tikrai ne“, – sako „Dr. Wolff“ įmonių direktorius Eduardas Diorenbergas. Pirmiausia, geriant kavą, kofeinas pateks į virškinamąjį traktą, o galvos odą ir plaukus pasieks tik labai nedidelė jo dalis. Norint, kad plauko folikulą pasiektų tokia kofeino koncentracija, kokia yra šampūne, reikėtų kasdien išgerti daugiau kaip 50 puodelių kavos. Galime įsivaizduoti, koks būtų šalutinis tokio gydymo poveikis.

    Netinka ir masažas kavos tirščiais, nes juose esantis
    kofeinas tiesiog nepasieks plaukų folikulų. Tam, kaip jau minėjome, reikalinga ypatingas nešiklis, kurio dėka veikliosios medžiagos nugabenamos į tą vietą, kurioje jos ir turi veikti.

    100-mečio tradicijos

    Šampūną su kofeinu sukūrusi įmonė praėjusiais metais paminėjo veiklos 100-metį. 1905 m. įmonę įkūrė chemikas ir vaistininkas dr. Augustas Wolffas.

    Tačiau šimtmečio jubiliejus – tai ne vienintelis svarus įmonės pagrindas džiaugtis. Dar viena garbinga sukaktis – 75-eri metai šampūnui „Alpecin“. Jau 1930 m. pirmasis „Alpecin“ gerokai pakeitė plaukų priežiūrą, nes atsirado galimybė ne tik valyti galvos odą ir plaukus, bet ir sumažinti odos sudirginimą bei plaukų slinkimą.

    Šis šampūnas jokiu būdu nepaseno, išliko aktualus ir šiomis dienomis. Toks ilgas prekės gyvavimo laikas parodo įmonės patikimumą, jos gaminamų produktų saugumą, kitaip – įmonė žlugtų.

    Jau ir prieš 100 m. įmonė glaudžiai bendradarbiavo su žinomais mokslininkais. Tęsia šias tradicijas ir dabar. Šio bendradarbiavimo rezultatas – nauji produktai paveldimam plikimui gydyti: „Alpecin“ šampūnas su kofeinu skirtas vyrams, „Plantur 39“ – moterims. Kofeino veiksmingumą padidina tonikas, taip pat skirtingas tiek vyrams, tiek moterims. Šių produktų jau galima rasti mūsų šalies vaistinėse.

    Plaukų neataugina

    Šimtametes tradicijas puoselėjanti įmonė neapgaudinėja savo pirkėjų. „Mūsų sukurtos priemonės neataugina plaukų. Tai profilaktinės priemonės, stabdančios plaukų slinkimą“, – sako įmonės vadovas E.Diorenbergas. Priemonės veikia dar gyvas plaukų šaknis. Kofeino kompleksas stiprina dar esamus, bet jau susilpnėjusius plaukus ir jų šaknis. Tai ne plaukų augimą skatinančios priemonės.

    Vyrai, kurie mano, kad plikę gali paveldėti, „Alpecin“ priemones turėtų pradėti naudoti kuo anksčiau, t.y. lytiniam brendimui pasibaigus.

    „Blogiečiai“ testosteronai

    Apie 80 proc. vyrų plaukai nuslenka dėl androgenų poveikio, kai vystosi vadinamoji androgeninė alopecija. Tai paveldimas plikimas dėl padidėjusio plaukų šaknų jautrumo hormonui testosteronui. Viena vertus, veikiant testosteronui, auga barzda, tačiau, kita vertus (ir kai yra įgimtas polinkis), – silpninamos galvos plaukuotosios dalies plaukų šaknys. Testosteronas sutrikdo plaukų šaknų aprūpinimą maisto medžiagomis, todėl jos žūva anksčiau nei turėtų.

    Moterys taip pat kenčia dėl plaukų slinkimo. Apie 40 proc. vyresnių nei 40 m. moterų skundžiasi pablogėjusia plaukų būkle. Taip yra todėl, kad moters plaukų šaknis iki pat menopauzės saugo labai didelis moteriškųjų lytinių hormonų (estrogenų) kiekis. Tačiau menopauzės metu pasikeičia organizmo hormonų pusiausvyra. Estrogenų mažėja, o testosterono poveikis didėja. Dėl to plaukai tampa plonesni, slenka, pradeda matytis galvos oda (dažniausiai viršugalvyje).



    "Sveikas žmogus" 2006 m. Nr. 7

    Kategorija: Apie grožį | Peržiūra: 6724 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 4
    0  
    4 Irgi Aukė   (2011.10.05 20:39) [Failas]
    nuo plaukų slinkimo geras šampūnas goldwell, nebrangiai pirkau iš http://www.topbeauty.lt. bet tik šampūnu nereiktų apsiriboti, reikia mityba irgi kontroliuoti, sveikiau maitintis, vitaminų daugiau

    0  
    3 INDRE-VENE   (2009.10.22 15:24) [Failas]
    man kaip tik nuo kofeino slinko plaukai flag_of_truce 8 7

    0  
    2 airida   (2009.10.12 13:40) [Failas]
    Gal galetumet daugiau ideti straipsniu apie plauku slinkima.bei kuom juos gyditi?aciu
    Atakymas: Pasistengsiu

    0  
    1 Moteris   (2008.09.18 22:27) [Failas]
    Geras straipsnis biggrin

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Rugsėjis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024