*Jei kaitinami riebalai “sproginėja”keptuvėje,įdėkite druskos, jei putoja - supjaustytą žalią bulve.
*Nemalonus kvapasvirtuvės spintelėje išnyks, jei į ją įdėsite svogūno gabaliuką. *Blogas kvapas virtuvėje dings, jei sudeginsite sausą citrinos žievelę.
*Neplaukite keptuvės vandeniu - valykite ją popieriumi (tik ne laikraščiu) arba sausu skudurėliu.
*Indelyje laikoma druska nesudrėks, jei į ją įdėsite keletą grūdelių
ryžių. Išvirusius makaronus tuoj pat perpilkite šaltu virintu vandeniu
- jie nesulips.
*Kad gražiau atriektumėte šviežią batoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje. *Odelę nuo rūkytos dešros lengviau
pašalinsite, jei dešrą palaikysite po šalto vandens srove. Rūkytą dešrą
apsaugosite nuo pelijimo pamirkę stipriame druskos tirpale ir pakabinę
gerai vėdinamoje vietoje. * Kulinariniuose receptuose minimi
„kepimo milteliai“ – tai lygiomis dalimis sumaišyta geriamoji soda ir
citrinos rūgštis. Prireikus juos galite pasiruošti namie pačios. * Duoną suraikysite lengviau ir dailiau, jei prieš pjaustant palaikysite šaldytuve. * Naują polietileninį maišelį lengviau praskleisite dviejų priklijuotų pleistro juostelių pagalba. * Atminkite, kad laikomas šaldytuve vynas praranda aromatą. * Nemalonų kvapą, atsiradusį šaldytuve, panaikins juodos duonos gabaliukai, išdėlioti kiekvienoje lentynėlėje ir palikti parai. * Nerekomenduojama mėsos produktus laikyti polietileno maišeliuose – geriau suvyniokite juos į foliją arba celofaną. * Šviežią mėsą neužšaldytą šaldytuve galima laikyti 2 paras, jei ištrinsite ją aliejumi. * Šviežia žuvis šaldytuve saugoma ne aukštesnėje nei 4-6Co temperatūroje. * Perpjauta svogūno galvutė nesuvys, jei pjūvį patepsite aliejumi. * Kad nesuvystų žalumynai, nuplaukite
juos, nuvarvinkite ir suvyniotus į servetėlę, laikykite polietileno
maišelyje. Taip pat galima sudėti į stiklinį indelį ir, uždengus
dangteliu, saugoti šaldytuve.