;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • RimantasS  2024.07.31
  • staukaskarolis  2024.07.28
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30

  • Narių statistika
    Iš viso
    7014
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Lapkritis » 18 » Verta žinoti
    14:24
    Verta žinoti

    * Jei prisvilo puodas, įpilkite į jį stipraus druskos tirpalo ir palaikykite keletą valandų, po to užvirinkite – degėsiai nusivalys daug lengviau.

    * Emaliuoti indai – netinka košių virimui, juose košės visada prisvyla.

    * Jei virtuvėje atsirado nemalonus kvapas, jį panaikinti padės actas, kaitinamas keptuvėje.

    * Jei puode ar keptuvėje išplovus vis tiek liko žuvies kvapas, pašveiskite juos pakaitinta rupia druska ir gerai išskalaukite.

    * Sausa druska padės panaikinti svogūno kvapą nuo pjaustymo lentos. Pjaustymo lenteles geriausia plauti šaltu vandeniu – jis geriau panaikina nemalonius kvapus. Jei kvapas nenusiplauna, patrinkite lentelę garstyčių milteliais arba actu.

    * Nikeliuoti indai gražiai žvilgės, jei išplausite juos mišiniu, pagamintu iš šaukšto valgomojo acto ir šaukštelio druskos.

    * Jei nuo kavos ar arbatos indai parudavo, valykite juos actu arba stipriu druskos tirpalu.

    * Silpnas acto tirpalas padės panaikinti nemalonų svogūno, česnako ar žuvies kvapą, likusi ant rankų po darinėjimo.

    * Truputis acto padės nuvalyti ant gelių vazos likusius baltus ratilus nuo vandens.

    * Smulkia druska galima lengvai nuvalyti kiaušinių dėmes, likusias ant metalinių paviršių.

    * Jei norite, kad stiklinės vazos blizgėtų kaip krištolinės, plaukite jas šiltu druskos tirpalu ir perskalaukite šaltu vandeniu.

    * Jei pienas „išbėgo" ant viryklės, uždenkite aplietą viryklės paviršių šlapiu laikraščiu – tai padės išvengti nemalonaus kvapo virtuvėje.

    * Mėsmalę lengviau išplauti, jei po mėsos malimo permalsite žalią bulvę arba riekę sužiedėjusios baltos duonos.

    * Jei ant poliruotų baldų paviršiaus liko balsvos dėmės nuo pastatytų karštų indų, pabandykite juos nuvalyti vilnoniu skudurėliu, suvilgytu spiritu ir aliejumi.

    * Krištolinių indų negalima plauti karštu vandeniu, jie praranda blizgesį.

    * Indus, kuriuose buvo pieno produktai, kiaušinis ar tešla, plaukite tik šaltu vandeniu. Nuo karšto vandens baltymai prilimpa prie indo sienelių ir sunkiai nusiplauna.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 5140 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 1
    0  
    1 Chuckles   (2011.12.28 05:36) [Failas]
    And I thought I was the sensible one. Thanks for steitng me straight.

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Lapkritis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1320
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 912
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 3
    Svečias 3
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024