*Plekšnės arba lašišos filė (6 gabaliukai po 75-100 g), *2,5 šaukštelio druskos, *0,5 šaukštelio maltų pipirų, *4 šaukštai sviesto, *2 šaukštai susmulkintų svogūnų, *250 g grybų (geriausiai baltųjų arba pievagrybių), *2 šaukštai kvietinių miltų, *stiklinė grietinės, *3 šaukštai susmulkintų petražolių.
Žuvies filė įtrinti druska ir pipirais. Įdėti į formeles. Keptuvėje išlydyti sviestą ir 5 minutes jame kepinti svogūnus bei grybus. Nenuėmus keptuvės nuo ugnies įberti miltus, likusią druską ir pipirus bei silpna srovele supilti grietinę. Maišyti kol sutirštės. Masę išpilstyti į formeles ir 30 minučių kepti karštoje orkaitėje (190°C).
Prieš patiekiant peiliu atskirti žuvį nuo formeles sienelių, atsargiai perdėti į lėkštę ir apibarstyti petražolėmis.
|