;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Liepa » 13 » Paakių priežiūra
    23:49
    Paakių priežiūra
    Tai pati jautriausia žmogaus kūno dalis yra oda aplink akis. Ji labai plona (vos 0,005 mm), organizmo menkai drėkinama ir tepama riebalais, ir praktiškai neturi apsauginio hidrolipidinio sluoksnio.
    Paakių oda yra švelnesnė ir plonesnė negu kitų veido sričių. Plonytės paakių kraujagyslės, net jei organizme nėra jokių sutrikimų, dažnai būna matomos. Esant bent mažiausiems sveikatos ar aplinkos pokyčiams (stresui, nemigai, nuolatiniam nuovargiui, chroniškoms ligoms), paakiai gali patamsėti. Nustatyta, kad net 58% 18-29 metų amžiaus moterų tamsūs ratilai atsiranda dėl pablogėjusios kraujo cirkuliacijos. Paakių audinių struktūra primena pagalvėles. Būtent taip gamta, nepaisydama mūsų estetinių poreikių, pasistengė apsaugoti nuo traumų labiausiai pažeidžiamą sritį - akis. Tačiau bėgant metams sumažėja jų elstingumas, todėl paakiai paburksta, o vokai atrodo sunkūs ir užkritę.

    Tamsūs ratilai ir paakių maišeliai bene labiausiai erzina daugumą moterų. Juos sunku paslėpti net kruopščiausiu makijažu ir dėl to net gražiausios akys praranda žavesį. Panaikinti juos nėra lengva, bet yra priemonių, kurios padeda susigrąžinti grožį.

    Atminkite!   Tamsūs paakių ratilai dažniausiai atsiranda dėl miego stygiaus, dėl deguonies stokos kraujyje (tuomet kraujas nusėda plonyčiuose paakių kaliliaruose ir paakiai atrodo melsvi). Taip pat, kai organizme trūksta vitaminų, geležies (taip dažnai nutinka pavasarį), kai sutrinka medžiagų apykaita, užsiteršus žarnynui ar vėlai ir gausiai vakarieniaujant. Paakių maišeliai dažnai atsiranda pervargus, neišsimiegojus, sūriai valgant, per menstruacijas.

    Galite sau padėti!  Patamsėjusiems paakiams tinka viskas, kas gerina kraujotaką, pvz., šaltame vandenyje suvilgyti vatos tamponai, specialūs šaldomieji akiniai ar pipirmėčių arbatos maišeliai. Būtina nuolat drėkinti paakių odą, pvz., tepti drėkinamąja paakių želė ar kremais su kofeinu, ginkmedžių ekstraktu. Paburkimą mažina ploni žalių bulvių griežinėliai, pankolių, rugegėlių bei liepžėdžių kompresai. Galima dėti ir paakių kaukes, pvz., su arbatžolių ekstraktu, avokadų aliejumi. Labai svarbu būti gryname ore kasdien: pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiu ar riedučiais. Ir atminkite, jog didžiausi dailių paakių priešai, be nemigos, - nesaikingas rūkymas ir alkoholiniai gėrimai.

    *Šalti arbatos pakeliai, pridėti prie akių, yra puikus būdas atsikratyti „žąsies kojelių“ ir smulkių raukšlelių apie akis. Tiesiog pamerkite pakelius į ledo šaltumo vandenį ir pridėkite prie užmerktų akių. Gydomosios arbatos ir kofeino savybės padės sumažinti patinimą ir raukšles.

    *Ricinos aliejus šimtmečiais rekomenduojamas kaip patikrintas odos drėkiklis. Jis itin efektyvus pasirodžius raukšlėms apie akis. Pirkite nearomatizuotą aliejų ir lašeliu patrinkite probleminę vietą prieš miegą.


    *Aplink akis kremą rekomenduojama tepti taip: palei apatinį akiduobės kraštą iš išorės į vidinę pusę ir per viršutinį akiduobės kraštą į išorę. Ant viršutinio judraus akies voko kremo tepti nerekomenduotina.

    Pajuodę paakiai „bijo“ agurkų
    Su pajuodusiais paakiais kovoti galima liaudiškais būdais: žalio agurko griežinėliais ar tarkuotų bulvių kompresais. Juos ant užmerktų vokų reikėtų laikyti apie pusvalandį. Tačiau naudojant šias priemones rezultatai bus matyti tik po dviejų savaičių kasdieninio naudojimo. Geriausia pagalba pavargusioms akims – poilsis ir sveika mityba.

    Pavargusias akis palepinti galite šiltos juodos ar liepžiedžių arbatos, šalto pieno kompresais. Paraudusioms akims tinka ramunėlių, krapų ar mėtų nuoviro kompresai. Kompresus laikyti reikėtų apie 10 minučių.

    Paakių odos priežiūros subtilumai

    Ką reikia žinoti apie kosmetikos priemones, kad paakių oda būtų be priekaištų? Mat paakių oda - negailestinga „išdavikė“: atskleidžia ne tik emocijų, nuovargio, nemigos, bet ir senėjimo žymes.

    Patarimais, kaip teisingai prižiūrėti paakių odą, dalijasi Kauno grožio ir terapijos centro „Ametistėja“
    kosmetologė Indrė REMENČIENĖ.

    Paakiai - jautriausia veido sritis

    Paakių oda labai plona. Ji kenčia nuo daugybės įvairiausių dirgiklių. Be to, akys labai greitai reaguoja į nuovargį. Jo pasekmė - išryškėję juosvi ratilai ir maišeliai po akimis. Paakių priežiūros kosmetinių priemonių paskirtis dvejopa:

    1) padeda apsaugoti paakių odos sritį;

    2) sumažina ir panaikina išryškėjusius paakių odos kosmetinius defektus.

    Paakių odos struktūra kitokia negu viso veido odos — ji beveik tris kartus plonesnė. Todėl veido odai skirtų kremų negalima naudoti paakių sričiai.

    Jeigu palygintumėme veido ir paakių odai skirtų kremų sudėtį, pamatytumėme, kad paakių sričiai skirti kremai yra daug lengvesnės konsistencijos, didesnės koncentracijos, neriebūs.

    Kas gali atsitikti, jeigu veido odai skirtu riebiu kremu sistemingai bus tepama paakių oda? Ji nebepajėgs “kvėpuoti”! Dėl to paakiai ištins, paburks.

    Jei paakiai tinsta

    Jeigu paakiai linkę tinti, reikėtų rinktis labai lengvos konsistencijos gelį, kuris skatina kraujotaką ir gerina limfos nutekėjimą. Jeigu paakiai linkę tinti itin dažnai, reikėtų ieškoti priežasties ir kreiptis į gydytoją. Beje, paakiai gali būti linkę tinti ir dėl paveldimumo.

    Priemonės sausai ir linkusiai raukšlėtis paakių odai

    Šio tipo paakių odai pirmiausiai reikia kremo, kuris ją pamaitintų, mažintų raukšles. Vien gelio neužtenka. Pvz., jeigu smulkiomis raukšlelėmis išmarginti paakiai labiau tinsta iš ryto, vakare juos rekomenduojama patepti lengvos konsistencijos geliu. Pabudus ryte patartina naudoti paakių kremą nuo raukšlių.

    Netinkamai prižiūrint paakių sritį, galima dar labiau paskatinti tinimą. Taip gali atsitikti tada, jei, pvz., vakare riebiu kremu patepsime paakius, kurie turi polinkį tinti rytais. Geriausia išeitis - pasitarti su kosmetologu.

    Paakių kremą nuo raukšlių patariama naudoti ilgą laiką išryškėjus pirmiesiems pokyčiams (taip pat ir profilaktiškai).

    Suglebusiai, raukšlėtai paakių odai skirtos kaukės ir maitinamosios paakių kapsulės

    Paakių kaukė. Kaukių paskirtis - atgaivinti paakių odą. Jose esančios augalinės medžiagos neleidžia susikaupti skysčiams, padeda jiems geriau nutekėti. Dėl to akivaizdžiai sumažėja paakių paburkimas, akys patiria gaivos bei lengvumo pojūtį.

    Kaukės gerina paakių odos medžiagų apykaitą, padeda ilgą laiką išsaugoti stangrią paakių odą, todėl jos - puiki profilaktikos priemonė nuo senėjimo.

    Grožio centruose, kosmetikos salonuose yra taikomos specialios procedūros paakių priežiūrai.

    Parduotuvėse galima įsigyti jau paruoštų kaukių, skirtų paakiams. Kaukę reikia mokėti pasirinkti (vienai moteriai galbūt reikalinga kaukė nuo raukšlių, kitai - šviesinamoji ir padedanti “pabėgti” nuo tamsių ratilų apie akis, trečiai - gaivinanti pavargusias akis ir stangrinanti suglebusią paakių odą). Norint išsirinkti tinkamą kaukę, prieš tai vertėtų apsilankyti pas kosmetologą ir su juo pasitarti dėl probleminės paakių odos tonizavimo, stangrinimo, drėkinimo, maitinimo ir kt.

    Maitinamosios kapsulės. Jose esantis augalinių ekstraktų ir vitaminų derinys atkuria pavargusios odos tonusą. Be to, dėl kapsulių sudėtyje esančių veikliųjų augalinių ekstraktų medžiagų oda yra:

    •   maitinama ir drėkinama;

    •   saugoma nuo laisvųjų radikalų poveikio;

    •   gaivinama (pašalinamas dienos nuovargis);

    •   jauninama (sulėtinamas raukšlių susidarymo procesas).

    Pavargusioms akims - raminamieji akių losjonai

    Į šio tipo losjonų sudėtį įeina raminamieji ir paakių odos medžiagų apykaitą gerinantys augalų ekstraktai. Jie jautrią paakių odą greitai nuramina. Losjonu suvilgyti kompresai rekomenduojami pavargusioms, paraudusioms akims atgaivinti. Žmonės, kurių akis vargina nuolatinis darbas su kompiuteriu, jas galėtų sistemingai lepinti raminamuoju losjonu. Tai - puiki profilaktika pavargusioms akims.

    Specialios makiažo nuvalymo priemonės

    Veido makiažas visada prasideda nuo akių. Jo nuvalymas - taip pat. Labai svarbu kruopščiai vakare nuo blakstienų ir paakių srities nuvalyti makiažą. Būtina naudoti specialų, oftalmologų patikrintą makiažo valiklį. Specialus akių makiažo valiklis paprastai būna želė arba skysčio formos. Jis sukurtas labai jautriai odai prižiūrėti ir greitai bei švelniai pašalina net ir vandeniui atsparias makiažo priemones. Be to, švelniai drėkina paakių odą, suteikia jai malonios gaivos.

    Jeigu kosmetiniu pieneliu, skirtu veido odai valyti, bus valomas akių makiažas, pasekmės iškart galbūt ir neišryškės. Tačiau taip elgiantis bet kuriuo momentu galima sudirginti akis. Jas ypač greitai galima pažeisti naudojant pienelį, skirtą mišriai ar riebiai odai prižiūrėti. Mat jis turi odą sausinančių sudedamųjų dalių. Taigi išvada vienareikšmiška: nuimant akių ir paakių srities makiažą būtina naudoti specialias kosmetikos priemones.

    Ir dar. Neretai pasitaiko, kad moterys paakių kremą tepa labai arti akių. Reikia žinoti, kad tepant kremą palei akis, nuo voko krašto reikia palikti mažiausiai 0,5 cm. Jeigu kremas bus tepamas prie pat voko krašto, jis bemirksint gali patekti į akį.

    Kremo nereikia imti labai daug. Labai svarbu kremą lengvai paskirstyti. Tai daryti reikėtų tik bevardžiu pirštu. Mat jame daug mažiau jėgos negu kituose pirštuose - tapšnojant oda neištampoma.

    "Sveikas žmogus" 2004 m. Nr. 2


    Kategorija: Apie grožį | Peržiūra: 24651 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 6
    0  
    6 agne   (2009.10.24 23:19) [Failas]
    norejau paklausti del saltu arbatos pakeliu. Ar jie panaudoti ar tiesiog nauji tiesiai i salta vandeni?

    0  
    4 pasimetus:)   (2009.05.22 15:53) [Failas]
    JC_cupidgirl nuo keliu metu reikia pradet naudot paakiu kremukus? JC_cupidboy

    0  
    5 Aukse   (2009.05.24 21:07) [Failas]
    Pati aš asmeniškai paakių kremą pradėjau naudoti sulaukus 25 metų.
    Žinoma, tokį kremą reikia pasirinkti pagal metus...Jų yra ir jaunai odai , t.y 20+, ir jau kam virš 30+ ir t.t.
    Geriausiai pasirenkant paakių kremą, siūlyčiau pasikonsultuoti su kosmetologe. Ji įvertins odą ir taip patars kokį paakių kremą pasirinkti smile

    0  
    3 Milda   (2009.03.02 14:30) [Failas]
    Nuostabu, vateles po akimis laikau dar tik 15min. bet raukslyciuu po akimis jau nebesimato, bet papilkejimas dar nepranyko vala_01

    0  
    2 Rima   (2008.11.04 22:28) [Failas]
    Geri ir naudingi patarimai, nors man dar tik 15. bet šie dalykai man pravers netolimoje ateityje gardenb

    0  
    1 Saulens   (2008.08.12 12:45) [Failas]
    nu cia krc paware. agurks kiekwiena diena a jus turit raumeni.

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Liepa 2008  »
    SPrATrKPnŠ
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024