;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • Ingabio  2017.04.11
  • saulet  2017.03.30
  • ilsanta_santa  2017.03.24
  • irenakailevic  2017.03.13
  • aurissamsas  2017.03.09
  • meduna10  2017.02.23
  • rysysx  2017.02.22
  • dzestuje  2017.02.18
  • jbuisiene  2017.02.14
  • genechotuliova  2017.01.30

  • Narių statistika
    Iš viso
    6911
    Per mėnesį: 2
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Birželis » 12 » Apie kiaušinius
    18:37
    Apie kiaušinius
    Maistui dažniausiai žmonės vartoja naminių vištų kiaušinius,bet valgomi ir ančių,žąsų,putpelių,fazanų,perlinių vištų,balandžių ir laukinių paukščių kiaušiniai.Kiaušiniai yra itin maistingi,juose yra vertingų A,D ir B vitaminų.Žmogus ,suvalgęs du kiaušinius,gauna pusę organizmui per dieną būtinų baltymų ir vitaminų kiekio.
    Ruošiant patiekalus kiaušinius būtina gerai nuplauti arba nulieti verdančiu vandeniu.

    Keletas senų ir paprastų būdų padės nuspręsti,ar švieži yra kiaušiniai...
    *Į indą pripilti vandens ir įdėti kiaušinį.Šviežias kiaušinis nugrimzda į dugną.Sumušto ir į lėkštę šviežio kiaušinio trynys bus apvalainas ir pūpsos tirštų,lipni baltymų centre.

    *Vienos savaitės kiaušinis panardintas į vandenį,stypsos buku galu į viršų.Baltymai bus skystesni,o trynys- plokščias ir minkštas.

    *Ne pirmo šviežumo kiaušinis (2-3 savaičių),įdėtas į indą su vandeniu,į viršų stypsos smailiu dalu.Sumušto kiaušinio baltymai bus skysti,trynys neturės vientisos spalvos.

    *Senas kiaušinis,panardintas į vandenį,plaukios paviršiuje.Tokių kiaušinių valgyti negalima.

    Kaip laikyti kiaušinius

    Kiaušinius smailiais galais žemyn reikia sudėti į šaldytuve esančią lentynėlę,skirtą kiaušiniams laikyti.
    Trynius,sumaišytus su žiupsneliu druskos ir cukraus,šaldiklyje galima laikyti beveik 10 mėnesių.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 1298 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Birželis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1313
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 906
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017